герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Січень » 29 » Відпочинок в Карпатах
10:02
Відпочинок в Карпатах

Неймовірно захоплююче пройшов відпочинок учнів Чумаківської СЗШ в с. Гребенів. Це курорт у Сколівському районі Львівської області, розташований на мальовничих берегах річки Опір, притоки Стрия. Навколо нього підносяться вершини Сколівських бескидів. Гори куполоподібної форми, розташовані в ряд, наче гребенем оточують долину і населений пункт…Плавні лінії їх вершин, покриті лісовою і трав'яною рослинністю, створюють навколо Гребенова неповторний краєвид.

 Довколо села розташовані такі гори. Найвищі з них гори Зелемінь (1177м.) і Кудрявець (1244м.)

На території села є мінеральні джерела. Найбільше з них розташоване на Зелем’янці, в урочищі Шматерівка. Вода цього джерела має 96% мінералізації.
Колись тут був бальнеологічний курорт. Джерела типу «Нафтуся» знаходяться в урочищі Гельбуш (Зелем’янка), біля гір Кучера і Сухий.

Турбаза «Зелемянка» - це двохповерхові дерев'яні котеджі, кафе-бар, велика територія, дитячий майданчик, альтанки, гойдалки.

Неподалік знаходяться витяги гірськолижного Славська.

Славське - центр гірськолижного спорту, туризму і відпочинку куди спішать за емоціями, за романтикою, за адреналіном сотні, тисячі туристів. Цей куточок став Меккою гірськолижного спорту узимку і центром туризму влітку. Унікальне розміщення курорту створює мікроклімат, завдяки якому сніговий покрив на гірських схилах зберігається до квітня.

У Славську прокладено кілька гірськолижних трас європейського значення. На них функціонують один крісельний і 15 бугельных підйомників, що піднімають протягом години більш 7 тисяч лижників.

Катання, у переважній більшості, відбувається на схилах г. Зворець (1 223 м) – північних, північно-західних та південно-західних, а також на схилах г. Високий Верх (1 244 м) – з північно-східної сторони. 

Надовго запам’ятають і діти, і дорослі гірськолижний курорт “Захар Беркут”:

  • парнокрісельний підйомник – 2 800 м, зі станцією підсадки на висоті 1 075 м;
  • спуск на санчатах;
  • а потім знову підйом.

Якщо на вулиці негода, на території туристичного комплексу є “класичні готельні розваги”: сауна, джакузі, більярд, настільний теніс та ін.

А ще тут дуже красиво!

 

Дуже цікавою та пінавальною була екскурсія до міста Мукачево Закарпатської області.

Головною пам’яткою Мукачево є замок Паланок (14-17 ст.), який стоїть на горі вулканічного походження висотою 68 м і займає площу 13 930 кв. м. і є яскравим зразком середньовічної оборонної архітектури. Загальна довжина периметру замку 248 м, ширина – понад 100 м.

Точна дата заснування замку невідома, але в документах мукачівське укріплення, що входило в оборонну лінію кордонів Давньоруської держави за Карпатами, згадується вже в 11 ст.

Угорська хроніка свідчить, що в період правління короля Ласло І Святого (1077-1095) фортеця була укріплена кам’яними стінами, а в 1086 р. витримала п’ятиденну облогу і штурм половців на чолі з ханом Кутеском. А от орди Батия, які пройшли на Закарпаттям в 1241 р. навіть не наважилися штурмувати твердиню. Після їх відходу фортецю значно укріпили, на випадок нового монголо-татарського нашестя.

Тривалий час замок стояв пусткою та руйнувався. У 1922-1926 рр. фортецю перебудували і перетворили на військову казарму. У 1940-х-1950-х рр. в приміщеннях замку деякий час розміщувалися органи НКВС, потім школа механізаторів, курси голів колгоспів і профтехучилище.

   
Нині замок відреставровано. Тут діють Мукачівський історичний та краєзнавчий музеї, художній салон, виставка “Дерев’яні церкви Закарпаття”.

          

 Прощальний вечір. Вся команда в повному зборі зібралася біля багаття. Шашлик, карпатський чай. Настрій двоякий. Час проходить швидко. Пора додому. До нових зустрічей!

                    

 

 

Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 498 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Баннеры