герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Січень » 19 » Міжнародний день захисту тварин
22:35
Міжнародний день захисту тварин

Всесвітній день захисту тварин — це свято, яке допомагає об'єднати зусилля усіх, хто дбає про домашніх і бездомних тварин.

Рішення про святкування Всесвітнього Дня захисту тварин було прийняте в 1931 році у Флоренції на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи. Дата свята, 4 жовтня вибрана не випадково. Цього дня в 1226 році помер Франциск Ассизський, заступник і покровитель звірів і птахів. Святий Франциск з особливою турботою ставився до усіх живих істот і відчував їхню біль і страждання гостріше за свої власні.

У багатьох країнах вважається, що домашні тварини — це частина сім'ї, і вони мають такі ж права, як і інші її члени. Вони отримують спеціальне медичне обслуговування, здорову їжу тощо, і в той же час, тварини, як і раніше страждають від людської жорстокості.

Мета Всесвітнього дня тварин:

  • Сприяти обізнаності людей про тварин, зокрема про загрози, з якими вони стикаються.
  • Визнання ролі тварин у житті людини.
  • Покращити зв’язок між людиною та дикою природою.
  • Просувати програми дій задля добробуту тварин.

Організації із захисту тварин багатьох країн світу заявили про свою готовність щорічно організовувати різноманітні масові заходи. В останні роки заходи, присвячені Всесвітньому Дню захисту тварин, проходять більш ніж у 60 країнах світу.

Давайте не забувати про те, що ми одна велика сім'я на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.

Цей день святкують у всьому світі незалежно від національності, релігії, віри, філософських чи політичних переконань.

Всесвітній день тварин – це чергове нагадування про те, що люди – сусіди та друзі усіх живих істот. Саме на наші плечі покладена відповідальність за захист та процвітання майбутніх поколінь представників фауни. Відомо, що для більшості людей масові заходи завжди були основним способом боротьби за соціальну справедливість та реформи. Завдяки підвищенню обізнаності люди стають гуманнішими, що в результаті може породити правові реформи та соціальний прогрес, які в свою чергу зроблять планету безпечним місцем для життя тварин.

В цей день відбулася виставка малюнків учнів нашої школи. Ця виставка супроводжувалася коментаріями та розповідями про своїх найулюбленіших домашніх тварин та їх роль у житті кожної сім'ї.

Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 304 | Додав: direktrisa2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Баннеры