герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 9 » Міжнародний день прав людини
10:23
Міжнародний день прав людини
У далекому 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році цією ж організацією було прийнято Загальну декларацію прав людини. 
У цьому документі задекларовано наступні принципи: рівність людей: усі люди народжуються вільними та рівними в правах, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії тощо; право кожного на життя, свободу та особисту недоторканість; заборона рабства и работоргівли; заборона катувань або жорстокого поводження; право кожного на правосуб’єктність; рівність усіх перед законом; право на звернення до суду; заборона самовільних арештів; презумпція невинності та заборона зворотної сили карного закону; право на свободу пересувань та вибір місця мешкання; право на громадянство; право на шлюб; право володіти майном; право на свободу переконань; право на мирні збори; право на участь в управлінні громадськими та державними справами; право на працю тощо. 

06 грудня для учнів 4-5 класів о/у СКМСД Дніпропетровського РВ капітан міліції Єщенко Тетяна Анатоліївна провела вікторину "Права дитини". Беручи за основу відомих героїв мультиплікаційних фільмів, вона надзвичайно цікаво розібрала питання порушення їх прав. Діти активно приймали участь у дискусії, виявляючи при цьому свої знання.

З учнями 6-го класу Тетяна Анатоліївна провела відкритий урок на тему "Кримінальна відповідальність". Це був не просто урок, а діалог між учнями та представником правопорядку. Приємно дивувало ет, що учні не були сторонніми спостерігачами під час обговорення правових ситуацій, а приймали активну участь та наводили свої приклади. Багато цікавих і вчасних запитань пролунало з уст школярів. 






Крім загальних заходів були проведені індивідуальні профілактичні бесіди з учнями, схильними до правопорушень та з бажаючими поспілкуватися з представником органів правопорядку.

Зустрічі пройшли на високому підйомі. Діти показали свої знання по правознавству та вміння відстоювати свої інтереси. Цікаво було спостерігати за дітьми під час обговорення питання про їх обов'язки і приємно вражало те, що вони самі про них розповідали.

Діти висловили велику подяку нашій гості за цікаві та корисні лекції і запросили частіше бувати в нашій школі з подібними заходами.

Відеороліки до Дня прав людини тут  http://chumaki.at.ua/index/kalendar/0-82
Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 439 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Баннеры