герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 7 » Міжнародний день безпечного інтернету
10:54
Міжнародний день безпечного інтернету

Інтернет - найбільший винахід людства. Всесвітня павутина змінила уявлення людей про час, відстані, способах спілкування, наданні допомоги, можливості заробітку та проведенні дозвілля.

          

Завдяки інтернету сучасна людина отримує в десятки разів більше інформації, ніж його батьки, бабусі, дідусі і більше далекі предки. На жаль, не все, що зустрічається в мережі, значимо, вірогідно, логічно обґрунтоване і безпечно. Жертвами інтернету найчастіше стають діти та підлітки.

           

Зміст деяких сайтів шокує навіть дорослої людини, що вже говорити про тих, чия психіка ще тільки формується. Крім того, інтернет - це хороше поле діяльності для шахраїв, потрапити на вудку яких у віртуальному просторі набагато легше, ніж оффлайн. Питаннями безпеки підростаючого покоління і дорослих в мережі стурбовані фахівці у всьому світі, тому в 2004 році був заснований Міжнародний день безпечного інтернету.

Засновники і всі, хто підтримує ініціативу, вважають важливим пропагувати відповідальне і безпечне використання мережі. Для залучення уваги громадськості до проблеми в Safer internet day проводяться різні заходи. До участі залучалися молоді люди, студенти та політики, які ділилися досвідом безпечного перебування у всесвітній павутині. Для зацікавлених осіб організовуються дискусії, зустрічі з IT-фахівцями, державними діячами, співробітниками органів правопорядку.

На щорічних форумах обговорюються проблеми формування безпечної інтернет-середовища, підвищення цифрової грамотності населення, в тому числі дітей та підлітків, забезпечення інформаційної безпеки. Організатором заходів виступає Ліга безпеки інтернету, з ініціативи якої було створено Єдиний реєстр сайтів, що містять заборонену до поширення інформацію. В рамках форумів проводяться рекламні конкурси «Моя безпека в Мережі» та «Інтернешка». З 2009 року Тиждень безпечного рунета входить в число офіційних заходів свята.

Міжнародний день безпечного інтернету відзначається в перший вівторок лютого.

Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 381 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Баннеры