герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Травень » 3 » Кобзареві струни
19:18
Кобзареві струни

Понад 200 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами. Не просто живе, а турбує свідомість, утверджує національний дух, надихає на боротьбу. Вогонь його поезії і його душі запалює у серцях іскру любові до рідної землі, іскру гідності і честі українця-патріота.

Сьогодні, як ніколи, звертаємо ми до нашого Пророка свої помисли, звіряємо з його ідеалами свої кроки у становленні української держави. Віримо, що здійсняться пророчі Тарасові слова:

І на оновленій землі

Врага не буде супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі.

 

З 9 по 12 березня 2016 року у нашій школі були проведені дні вшанування пам’яті національного генія, народного поета України Тараса Григоровича Шевченка. У навчальному закладі пройшли різноманітні заходи з метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова.

Приємно відмітити, що учні усіх класів активно долучилися до відзначення Шевченківських днів. У школі була організована виставка ілюстрацій до творів Великого Кобзаря «Шевченко очима дітей», в якій взяли участь учні 3-7 класів. У шкільній бібліотеці діяла виставка «І нині живий поміж нас».

Класними керівниками 1- 11 класів проведено тематичні бесіди, години спілкування «Тарас Шевченко про освіту та виховання», де учні декламували вірші поета, слухали пісні, а також переглянули мультимедійну презентацію про життя і творчість Кобзаря.

Вчитель української мови та літератури Лобода С.М. організувала для учнів 5-7-х класів поетичну презентацію «Тринадцять струн Кобзаря».

Учні 11 класу підготували музично-поетичний захід «Пісні Тараса Шевченка».

В бібліотеці школи бібліотекар Плоха Н.Ф. створила постійно діючу виставку «Шевченкіана»

 

На загальношкільній лінійці при підведенні підсумків тематичного тижня були відзначені дипломами школярі, які брали найактивнішу участь у проведенні Шевченківських днів.

Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 305 | Додав: direktrisa2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Баннеры