герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 14 » Кобзарем його ми звемо
22:40
Кобзарем його ми звемо

Тарас Шевченко – видатний український поет , славетний співець життя нашого народу , пророк  української нації.

Кобзарем його ми звемо,

Так від роду і до роду,

Кожний  вірш свій  і поему

Він присвячував народу.

       З 11 по 14 березня в Чумаківській СЗШ пройшов тиждень української мови  та  літератури на честь 200-річчя з дня народження Т. Шевченка.

      На початку тижня пройшла святкова лінійка під назвою «Ми тебе не забудемо Тарасе!»,присвячена життю та творчості Кобзаря. Відбулася виставка учнівських плакатів та малюнків до творів Шевченка ( дивитись малюнки тут). Бібліотекар Ніна Плоха підготувала книжкову виставку  «Допоки  сонце з неба сяє , тебе не забудем» , а також разом із вчителем української мови та літератури Нелею Шевчик провела урок-вікторину « Уклін та шана  Кобзарю» , на якому учні 6 класу показали свої знання з творчості митця. По класах були проведені інформаційні години на тему : «Шевченко - художник». На виховних годинах діти переглянули кінофільм «Тарас Шевченко».

      Учні й вчителі шкільної громади долучилися до акції «Садок вишневий коло хати …» й започаткували  вишневий сад біля школи. Таким чином, вони залишають вагомий слід в історії (нашого покоління)

       На завершення тижня відбувся загальношкільний захід «Кобзарем його ми звемо», який  підготувала  молодий  фахівець, вчитель української  мови  та літератури,  Юлія Староконь.

       На сцені панувала атмосфера шевченківськіх часів. Учням вдалося  передати  настрої ліричних героїв  творів  поета. Творчість Т. Шевченка була охоплена з усіх сторін . Діти чудово прочитали напам’ять вірші Кобзаря,особливо запамятався виступ Анастасії Бондаренко (11 кл), яка неперевершеною декламацією поеми «Лілея» зачарувала глядачів.

                                         

 Учні з 8,9,11 класів інсценізували уривки про тяжку жіночу долю з поеми «Катерина» й талановитою грою учнів – акторів  передали жертовність безталанної української матері в поемі «Наймичка». Цим самим викликали захоплення , шквал емоцій та сльози на очах глядачів. (фото дивитись тут).

Також познайомили  присутніх зі  спадщиною Шевченка - художника й переглянули  кращі його роботи. Прослухали пісні на слова поета, які давно полюбилися  народом.

  Тиждень  видався насиченим, але досить успішним!

  Тож , минатимуть роки,спливатимуть віки , а Т.Шевченко залишатиметься у пам’яті  нащадків , бо є й буде  Україна  і народ український , який  пам’ятає його заповітні  слова:

І мене в сімї великій ,

В сімї вольній ,новій

Не забудьте помянути

Незлим тихим словом.


Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 887 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Баннеры