герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 28 » Екскурсія в музей АТО
07:32
Екскурсія в музей АТО

МУЗЕЙ ГРОМАДЯНСЬКОГО ПОДВИГУ ЖИТЕЛІВ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Школярі КЗ Чумаківська ЗОШ І-ІІІ ступенів побували в музеї АТО та ознайомилися з експозицією, що називається “Громадянський подвиг жителів Дніпропетровщини” і знаходиться в приміщенні діорами “Битва за Дніпро” історичного музею імені Д.І. Яворницького. Тепер тут зберігаються більше тисячі унікальних експонатів, які показують події останніх років на передовій. Музей відкрили 23 січня 2017 року. Це перший музей АТО в Україні. Частина музею знаходиться  під відкритим небом. Тут представлена бойова техніка, фоном для якої служать панорамні фото та дорожні покажчики населених пунктів, де відбуваються військові дії.

В залі музею комплексна виставка, яка розповідає про самовідданість військових, волонтерів, медиків та капеланів, які, часто йдуть на самопожертву, віддають левову частину свого часу, а іноді і життя, виконуючи свій обов'язок.

У першій залі – речі мешканців області, які зробили внесок у захист України. Тут інструменти медиків, одяг капеланів, шеврони добровольців, афіши волонтерських акцій, фото військових кореспондентів, дитячі малюнки.

Також в музеї АТО створили вражаючий кінозал, де зображення передається на 360 градусів і відчувається “ефект присутності”. На чотирьох стінах пропонується подивитися 24-хвилинний фільм, у якому в хронологічній послідовності представлені події останніх трьох років – від окупації Криму до сьогодення.

Є особливо важка, з моральної точки зору, “Зала Пам’яті” – півтисячі портретів людей, які віддали на Донбасі свої життя, захищаючи Україну.

Виставка в музеї АТО буде розширюватися – аж до цілковитої Перемоги у війні з російським агресором. А наблизити цю Перемогу над окупантами можемо лише ми разом з вами, допомагаючи бійцям на передовій. Не забувайте про тих, хто сидить в окопах, хто ризикує власним життям, хто стримує навалу терористів, хто дарує нам мирне небе над головою.

Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 443 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Баннеры