герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Вересень » 1 » День знань у світі
16:20
День знань у світі

День знань у світі: від лінійок і квітів до буденності та уроків про землетрус
 Джерело:  http://zik.ua/news           
Перше вересня асоціюється не лише з початком осені, а й з новим навчальним роком. Для мільйонів школярів по всьому світу це ще й новий етап життя. У різних країнах 1 вересня минає також по-різному: з парадними лінійками і без них, з обов’язковою шкільною формою чи демократичними джинсами і шортами, квітами і святковими концертами або першими у житті уроками.

У більшості європейських країн (Франція, Ірландія, Бельгія, Польща, Чехія, Естонія, Литва, Угорщина, Словенія) навчальний рік починається, як і в Україні, першого вересня.

У Словаччині школярі збираються на день пізніше, другого вересня, тому що перше вересня є національним святом – Днем Конституції. У Великобританії вітають учнів у перший тиждень вересня, проте у Шотландії початок навчального року – наприкінці серпня.

У Канаді навчальний рік стартує у перший понеділок вересня, після святкування Дня праці. А в США навчання розпочинається у серпні або у перший вівторок вересня. Ніяких лінійок, ніякого параду, ніяких пісень і святкового одягу – все дуже буденно і про новий навчальний рік нагадує тільки скорочений день.

Навчальний рік в Ірландії ніколи не починається в понеділок. Можливо, це тому, що понеділок вважається днем духів. У Нідерландах новий навчальний рік, навпаки, завжди з понеділка, можливо і в середині серпня. Всіх дітей збирають разом, директор робить промову. Квіти прийнято дарувати не в перший день навчального року, а в останній.

Натомість у скандинавських країнах навчальний рік стартує дещо раніше: у третій тиждень серпня в Швеції і з середини серпня у Фінляндії. Щоденників тут немає, лист з успіхами школярика батьки отримують раз на місяць. На заняттях можна паралельно з навчанням займатися своїми справами.

У Німеччині та Австрії першокласники вирушають до школи, тримаючи у руках «пакунок школяра». Туди кладуть канцелярське приладдя, іграшки, солодощі і книжки.

В Іспанії початок нового навчального року досі залежить від строків збирання врожаю, і в кожній провінції країни ця дата своя.

В Італії на новий навчальний рік до школи йдуть 1 жовтня, в Японії – 1 квітня так як тут вважають, що весна – це початок нового життя, тому саме час починати вчитися, у Грузії – 20 вересня. У Японії діти з першого ж дня занять, тобто 1 вересня, вчаться тому, як поводитися у випадку землетрусу.

В Австралії, на протилежному боці земної кулі, за підручники і зошити сідають в лютому, тобто, за їхнім календарем, – у кінці літа.

Навчальний рік в Індії стартує у квітні, а в перший клас ідуть в чотири роки. Урочистостей в перший навчальний день нема.

У Камбоджі діти вперше знайомляться зі школою 1 жовтня. Перший день школи тут такий же, як і інші: ані квітів, ані тортів.

У Польщі також не заведено нести квіти вчителям у перший день навчального року. Їх дарують на День вчителя (14 жовтня) і на випускний.

У Чехії урочистої лінійки нема, але й навчання в перший день не проводиться. Для першокласників влаштовують концерт.

У Новій Зеландії дитина в перший іде в школу в день, коли їй виповнюється 5 років і неважливо, який це місяць чи пора року.

День знань в Південній Кореї відзначають в березні. Діти вступають до школи у вісім років і при цьому складають вступний іспит. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/09/01/den_znan_u_sviti_vid_liniyok_i_kvitiv_do_budennosti_ta_urokiv_pro_zemletrus_825992

Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 372 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Баннеры