герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 27 » День Соборності - 95 річниця
14:28
День Соборності - 95 річниця

День Соборності  України в Чумаківській СЗШ

В тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення і утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події.

             Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Історія розпорядилась так , що впродовж століть наш народ та землі України були розрізнені і належали до інших держав. Вранці 22 січня 1919 року на площі біля святої Софії було виголошено великі слова : « Віднині зливаються в одне, віками відділені одна від одної частини України – Галичина, Буковина, Закарпаття і Придніпрянська Україна  - в одну Велику Україну…

                         Це свято відзначається щороку в день проголошення Акту воз’єднання Української Народної Республіки і Західно Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Пройшло 95 років від дня проголошення України соборною державою.

            В цей день не залишилися осторонь такої знаменної дати педагогічний та учнівський колективи КЗ Чумаківська СЗШ. Перед початком занять провели інформаційну лінійку. Багато учнів прийшли в школу в українських національних костюмах. В школі грала музика, панував святковий настрій. Весь колектив школи прийняв участь у створенні «живого ланцюга», який з’єднав між собою руки школярів і педагогів, руки дітей різних національностей, два поверха школи, а також став символом духовної єдності українського народу.  По класах пройшов Єдиний урок. Під час перерв провели акцію «Діти єднають Україну»: на карті України діти малювали свої долоні. День пройшов в піднесеному настрої.

             Український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів за створення нероздільної, незалежної, самостійної, суверенної Української держави на добро і щастя українського народу.




Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 536 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Баннеры