герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Серпень » 23 » День прапору
17:54
День прапору

                                                                               «Дзвін щабель, пісні, походи,                         воля соколина, тихі зорі, ясні води —

          моя Україна»

                                           — В. Сосюра

23 серпня відзначається День Державного Прапора України. Це свято з'явилося завдяки підписанню в 2004 році відповідного президентського указу. У той час главою держави в Україну був Леонід Кучма. До 2004 року День українського прапора відзначали тільки в Києві у вигляді муніципального свята.

Символ державності України — прапор — докладно описаний в Конституції країни. Після проголошення незалежності держави прапором України називають полотно з двох рівновеликих частин синього і жовтого кольору. При цьому співвідношення ширини полотна до його довжини — 2:3. Такі стандарти закріплені конституційно.

У новий час вперше такий прапор було піднято над будівлею Верховної Ради України 24 серпня 1991 року. Саме в цей день був проголошений акт про незалежність країни.

Історія нинішнього синьо-жовтого прапора, який і прославляє День Державного Прапора України, дуже давня. Починаючи з часів хрещення Русі, ці кольори завжди були присутні на прапорах Української держави різних століть. Приблизно в тому ж варіанті, як ми бачимо його зараз, український прапор було піднято у Львові в червні 1848 року.Синій колір на прапорі  означає   України мирне небо, а жовтий — пшеничні ниви. 

23 серпня в нашому селі подвійне свято : День прапора ,а також відкриття четвертої групи  дитячого садочку "Буратіно" після капітального ремонту. На святі було багато гостей:жителі с.Чумаки ,с. Зоря ,учні та педагоги Чумаківської СЗШ та Зорянської СЗШ.Були і особливі гості-це  люди , які доклали багато зусиль, щоб свято відбулося: голова Дніпропетровської держадміністрації  Кобиляцький Вадим Якович,голова Дніпропетровської районної ради Біла Любов Олексіївна,заступник голови Дніпропетровської районної ради Джур Віра Борисівна,помічник народного депутата Бутківського Віктора Володимировича Бухтіяров Микола Всеволодович,генеральний директор підприємства «Содружество» Кононов Володимир Іванович,голова сільської ради Стець Валентина Іванівна. В знак подяки вихованці дитячого садочку та учні школи дали святковий концерт.


 

Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 517 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Баннеры