герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 28 » Всесвітній день захисту тварин
23:21
Всесвітній день захисту тварин

З метою захистити братів наших менших введено таке свято, як Всесвітній день захисту тварин. Майже сто років тому людство вперше серйозно задумався про тварин як про рівних собі мешканцях планети Земля. Тваринам стали приділяти більше уваги, уряди багатьох країн побачили шкоду, що наноситься живій природі людською діяльністю. У зв'язку з цим багато держав почали приймати законодавчі акти про заборону полювання на багато видів тварин. У першу чергу це було пов'язано з тим, що багато видів через людську ненаситності просто зникали з лиця Землі. Тому в 1931 році для привернення уваги до проблем тварин у список світових свят був введений Всесвітній день захисту тварин. Традиційно святкують його кожен рік - 3 жовтня. Досить часто це свято пов'язують з Франциском Ассизским - покровителем тварин у католиків. Число країн, в яких проводяться різні заходи до Дня захисту тварин, зростає з кожним роком, зараз їх уже близько 70. При цьому кожна держава вважає своїм обов'язком вести боротьбу з браконьєрами, охочими отримати великий дохід від продажу тварини в зоопарк або приватні руки.

Всесвітній день захисту тварин - це свято, покликане допомогти братам нашим меншим знайти і відстояти своє право на захист. Справа стосується, до речі, не тільки диких звірів, а й домашніх вихованців. Адже відомо величезна безліч випадків, коли кішки або собаки піддавалися насильству з боку господарів або виявлялися просто викинутими на вулицю  .

  

 

До Всесвітнього дня захисту тварин в Чумаківській школі пройшла виставка фото та малюнків домашніх любимців. Найактивнішими учасниками цього заходу були учні початкових класів.

Категорія: Новини початкової школи | Переглядів: 378 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Баннеры