герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Червень » 18 » Свято Матері
19:39
Свято Матері

Чудового травневого дня початкові класи КЗ «Чумаківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів запросили на свято: найсвітліше, найважливіше свято у нашому житті – день для наших матусь.

Мама… В усі часи, усі народи пов’язували з нею найсокровенніше, возвеличували її як найбільшу святиню. Вона - корінь життя, берегиня роду людського, вона та квітка, промінь якої ніколи не в’яне, а розцвітає з плином літ усе ясніше.

В другу неділю травня святкується День Матері, бо це місяць Пречистої Діви Марії, яка благословила у хресну путь свого єдиного сина – Спасителя людства.

Це свято виникло ще в 1914 році в Америці і почало святкуватися у всіх західних країнах. В західну частину України воно прийшло ще в 1929 році. В тих країнах, де свято святкується широко, люди приколюють до одягу рожеву квітку, а у кого мати померла – білу.

Останнім часом свято відмічається все більше, оскільки має за свою мету вшанування жінки саме як Матері, що дарує людству життя нової Людини.

День Матері в Україні – свято триєдине. В цей день вшановують трьох Матерів. Першу – рідну матір, що подарувала життя, другу – рідну землю – матір - Україну, третю – віруючі християни – Божу Матір – Матір-заступницю та покровительку матерів і їхніх дітей.

Є у мене найкраща у світі матуся,                   Благаю у Тебе дрібними словами                     Рятуй від недуги, матусеньку милу,               За це я складаю в молитві долоні
За неї до тебе, Пречиста, молюся.                  Опіки та ласки для любої мами .                       Даруй їй здоров’я, рукам подай силу,            До тебе, Царице, на сонячнім троні.
Молюся устами, молюся серденьком              Пошли їй не скарби,а щастя і долю,                 Щоб вивела діток у світ той, у люди,
                                                                                                                         До Тебе, небесна Ісусова ненько.                    Щоб дні їй минали без смутку, без болю.         Щоб нами раділа, пишалась усюди.

Атмосфера свята добра, любові, відкритості зачарувала всіх присутніх.




  

 

Категорія: Новини початкової школи | Переглядів: 481 | Додав: direktrisa2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Баннеры