герб та флаг

Чумаківський ліцей

Наш рідний край
Меню сайту
Наше опитування
Який предмет подобається більше?
Всього відповідей: 178
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Жовтень » 30 » Смачне свято каші
04:31
Смачне свято каші

Уже котрий рік поспіль у Чумаківській школі в середині вересня традиційно відбувається свято степової каші, котре так давно стало улюбленим для всіх школярів та вчителів. День туризму завжди приносить із собою чимало  конкурсів, змагань, яскравих дійств. Та незважаючи на все різноманіття розважальної програми, все таки найбільше діти чекають на традиційний туристський обід.

Зазвичай після закінчення уроків учні збираються на пришкільній території, обирають собі місце, прикрашають його різнокольоровими прапорцями і запалюють багаття. Хлопці швиденько зносять дрова, встановлюють намети, а дівчата, як дбайливі господині, пораються біля святкового обіду. Не залишилися осторонь і класні керівники, батьки та бабусі, які брали активну  участь у приготуванні каші. Приємно спостерігати, наскільки добре у них це виходить і як стараються приготувати не лише по-справжньому смачні але й естетично прикрашені страви.

Цього року свято вдалося на славу! Учні всіх класів з великим ентузіазмом готували степову кашу, і варто відзначити, що всі достойно проявили себе в цій нелегкій справі. Все було прораховано до дрібниць. Кожен клас придумував собі назву, девіз, емблему, пісню, малював плакат.

Так, 2  клас представив себе, як команда під назвою:»Улыбка» (кл. керівник Рузієва А.С.), 3 клас «Дружні» (кл. керівник Лимарєва О.В.), 4 клас «Калина» (кл. керівник Гриценко В.В.), 5 клас «Туристи» (кл. керівник Горяна С.І.),

  

6 клас «Шукачі пригод» (кл. керівник Карпа І.В ),  7 клас «Друзья» (кл. керівник Шевчик Н.І.), 8 клас «Чумацький шлях» ( л. керівник Маладика В.М.),

  

9 клас «Дружна сімейка» (кл. керівник Бердо С.Г.), 10 клас «Туристы на привале» (кл. керівник Островна О.М.), 11 клас «Алые паруса» (кл. керівник Щитовський А.І.).

  

Оцінювали смак степової каші компетентне журі у складі: Містюкович Світлани Іванівни (заступник директора з НВР), Скрипник Раїси Василівни (заступник директора з ВР), Чуб Ольги Володимирівни (педагог-організатор), Староконь Юлії Олександрівни (вчитель української мови та літератури), Сподинець Павла Васильовича (вчитель трудового навчання), Скрипченко Володимира Андрійовича (водій шкільного автобуса) та головного судді-професіонала, яка визначала смак та оригінальну подачу, кухар шкільної їдальні  - Москаленко Наталія Григорівна.

  

Команди зустрічали журі з хлібом – сіллю, смачними кашами (звареними за особливим рецептами ), чаєм із лікарських трав, соком, овочами,фруктами та цукерками. Учні 9 класу - заспівали гімн України і довели, що вони справжні патріоти нашої держави, а 5 клас показав цікаве акробатичне шоу.

Тепле сонечко додавало гарного настрою. На святі панувала дружна атмосфера, лунав дитячий сміх, водили хороводи, співали пісні, стрибали, бігали, грали в різні ігри та ласували смачною кашею.

Обрати переможців було надзвичайно складно. Перемогла дружба!!! Свято каші – подарувало гарний настрій всім присутнім! І вчителі, і школярі отримали величезне задоволення, адже не щодня випадає  нагода зібратися дружнім  колективом у неформальній обстановці і  просто насолодитися товариською атмосферою.

Сподіваємося, що і в майбутньому ми будемо дотримуватися цієї доброї традиції!

Категорія: НОВИНИ ШКОЛИ | Переглядів: 645 | Додав: natali | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Баннеры