Зовсім  скоро в житті малюка багато чого буде траплятися вперше. А щоб зміни минули без зайвих переживань, важливо якомога краще до них підготуватися. З чого почнемо?

Ні – зубрінню!

Багато вчителів перших класів попереджають батьків: не варто примушувати дітей влітку займатися за програмою першого класу. Писати, читати і рахувати твою дитину навчить професійний педагог. Краще подбай про «розминку для розуму», адже в ігровій формі розвивати сприйняття, уважність і кмітливість набагато ефективніше. А нові знання будуть даватися маленькому школярику набагато легше. Підійдуть ребуси, лабіринти, загадки та інші ігрові завдання. Ще один важливий момент, який дозволить дитині легше працювати з прописом – зміцнення руки. Не потрібно виводити нудні лінійки у пропису! Допоможе малювання звичайною або восковою крейдою на дошці, асфальті, в альбомі.

діти ідуть до школиЯ вже великий!

Ще одна важлива особливість шкільного життя – різкий перехід від статусу «малюк» до статусу «школяр». Твоя дитина звикла бути під наглядом, тому постарайся за цей місяць потренувати її самостійність. Нехай сама встає за будильником, застеляє ліжко, розкладає речі у шафі. Важливо, щоб на цьому етапі у малюка з'явилися власні обов'язки. 

Більше не піддавайся

Уміння поводитися в колективі важливе в шкільному співтоваристві. Якщо твоя дитина не ходила до садочка, звикла спілкуватися з дорослими і в будь-якій грі хоче завжди перемагати, тобі варто зайнятися її навичками спілкування. Звертай увагу малюка на черговість ходів, вчи грати за правилами, спокійно чекати своєї черги і програвати без сліз.

Давай пограємо?

У школі життя дитини проходить за певними правилами. Пограй з малюком в школу. Дзвінки і перерви, відповіді біля дошки і з місця – з усіма атрибутами навчання можна познайомитися у рольовій грі.